Kalinovica 3 10000 Zagreb, Knežija
091 45 45 750
POZIV – ABI
Dođite na besplatno ABI mjerenje arterijske cirkulacije nogu 🦶, testove osjetljivosti i vibracije.
☎️Naručite se na br. tel.: 091-4545-750, do 30.3.2024


ABI ( ankle-brachial index) Normalne vrijednosti kreću se u rasponu od 0,90 - 1,20. Uz neka ograničenja ABI je, uz mjerenje segmentnih tlakova, test izbora za praćenje kroničnih obliterirajućih promjena arterija zdjelice i nogu, kao i pokazatelj učinka kirurške revaskularizacije ( premosnice ), PTA i/ili stentiranja.


Vrijednosti ABI indeksa: osim što ukazuju na prisutnost bolesti perifernih arterija, patološke vrijednosti gležanjskog indeksa imaju i predikativno značenje:

  • normalne vrijednosti ABI 0,9 – 1,3
  • > 1,3 – nalaz ukazuje na nekompresibilnost arterija, vjerojatno uzrokovanu mediosklerozom ili kalcifikacijom intime i medije
  • < 0,8 – prisutan BPA
  • Proin ac velit ultrices, tempus velit bibendum, porta ipsum.
  • < 0,7 – teža bolest perifernih arterija, ulceracije ili gangrena
  • 0,5 – ukazuje na rizik i vjerojatnost pridruženog KV-a i VC-a, rizik od KV bolesti čak je 25 % unutar jedne godine
  • < 0,4 – teška ishemija

Gležanjski indeks (ABI) test je za procjenu hemodinamskih poremećaja arterija zdjelice i nogu. Mjerenje gležanjskog indeksa osnovna je dijagnostička pretraga za rano otkrivanje bolesti perifernih arterija (BPA). Značaj mjerenja gležanjskog indeksa i dijagnonosticiranja periferne arterijske bolesti važni su zbog dokazanog komorbiditeta bolesti perifernih arterija.


Besplatno ABI mjerenje za poboljšanje kvalitete života kod dijabetičkih i arterijskih oboljenja

U okviru nastojanja da poboljšaju kvalitetu života osoba s perifernim oboljenjima, poliklinika za perifernu rehabilitaciju otvara svoja vrata svima koji se suočavaju s izazovima povezanim s dijabetesom i arterijskim bolestima. Svjesni važnosti rane detekcije i preventivne skrbi, poliklinika nudi besplatno mjerenje gležanjskog indeksa (ABI), koje je ključno za otkrivanje periferne arterijske okluzivne bolesti (PAOB).

Mjerenje ABI je bezbolan i brz postupak koji može otkriti važne informacije o protoku krvi u nogama

Preuzmite kupon
kupon_30_3