Kalinovica 3 10000 Zagreb, Knežija
091 45 45 750
Dijabetične rane predstavljaju veliki izazov u procesu zacjeljivanja

Dijabetične rane predstavljaju veliki izazov u procesu zacjeljivanja. Razumijevanje zašto se ove rane teško i sporije zacjeljuju ključno je za pružanje odgovarajuće njege i terapije.

Dijabetes melitus je kompleksna bolest koja može izazvati različite probleme s cirkulacijom i živcima, a to može utjecati na zacjeljivanje rana. Evo nekoliko razloga zašto se dijabetične rane teško i sporije zacjeljuju:

  1. Smanjena cirkulacija: Visoka razina šećera u krvi može oštetiti krvne žile i smanjiti dotok krvi u područje rane. Nedovoljna opskrba kisikom i hranjivim tvarima usporava proces zacjeljivanja.

  2. Neuropatija: Dijabetes može uzrokovati oštećenje živaca, što rezultira gubitkom osjeta u udovima. Pacijenti s dijabetičkom neuropatijom možda neće primijetiti manje povrede ili pritisak na stopalima, što može dovesti do razvoja rana.

  3. Infekcija: Visoka razina šećera u krvi narušava sposobnost imunološkog sustava da se bori protiv infekcija. Dijabetične rane su osjetljivije na infekcije, što dodatno otežava zacjeljivanje.

  4. Kronična upala: Dijabetes može potaknuti kroničnu upalnu reakciju u tijelu. Upala usporava proces zacjeljivanja rane i otežava obnovu oštećenog tkiva.

brže zacjeljivanje dijabetičnih rana

Kako bismo pomogli pacijentima s dijabetičnim ranama, naša poliklinika za perifernu rehabilitaciju koristi najsuvremeniju tehnologiju kao što je PVR sustav. Klinički dokazano, PVR sustav može potaknuti brže zacjeljivanje dijabetičnih rana i poboljšati kvalitetu života pacijenata.

Naš stručni tim specijaliziran za perifernu rehabilitaciju neprestano se educira i pruža individualno prilagođene terapije za pacijente s dijabetičkim ranama. Naš cilj je ubrzati proces zacjeljivanja, smanjiti komplikacije i poboljšati oporavak pacijenata.

Veseli nas što možemo istaknuti dodatnu prednost PVR terapije u liječenju dijabetičnih rana. Klinički je dokazano da PVR terapija ne samo da potiče brže zacjeljivanje rana, već i direktno utječe na uzrok sporog zacjeljivanja. Jedna od ključnih prednosti PVR terapije je njezin pozitivan učinak na poboljšanje protoka krvi.

PVR sustav koristi inovativnu tehnologiju koja do 7 puta povećava protok krvi u području rane. Povećana prokrvljenost omogućuje učinkovitiji transport kisika, hranjivih tvari i imunoloških stanica do oštećenog tkiva. Time se aktivira prirodni proces zacjeljivanja i potiče obnova oštećenog tkiva. Ovaj klinički dokazan učinak na povećanje protoka krvi čini PVR terapiju izuzetno moćnim alatom u liječenju dijabetičnih rana. Njegova sposobnost da se usredotoči na temeljni uzrok slabog zacjeljivanja čini ga idealnim izborom za pacijente koji žele ubrzati proces zacjeljivanja i postići optimalne rezultate.