Kalinovica 3 10000 Zagreb, Knežija
091 45 45 750
Razumijevanje i napredno liječenje dijabetičke polineuropatije uz pomoć PVR SYSTEM-a

Dijabetička polineuropatija jedna je od najčešćih i najtežih komplikacija dijabetesa, koja značajno utječe na kvalitetu života oboljelih. Tradicionalno, liječenje ove bolesti bilo je usmjereno na ublažavanje simptoma. No, napretkom medicine, sada imamo na raspolaganju novu tehnologiju - PVR SYSTEM - koja omogućava značajno poboljšanje stanja dijabetičke polineuropatije.


Što je dijabetička polineuropatija?

Dijabetička polineuropatija je oštećenje perifernih živaca uzrokovano dugotrajno neriješenim dijabetesom. Ovo stanje može utjecati na različite dijelove tijela, ali najčešće zahvaća noge i stopala. Oštećenje živaca može dovesti do gubitka osjeta, što povećava rizik od ozljeda i infekcija.


Simptomi dijabetičke polineuropatije

Simptomi dijabetičke polineuropatije mogu varirati ovisno o tome koji su živci zahvaćeni. Među najčešće simptome spadaju trnci, peckanje ili bol u rukama i nogama, slabost mišića, gubitak osjeta ili utrnulost, teškoće s koordinacijom i ravnotežom.


Tradicionalno liječenje dijabetičke polineuropatije

Tradicionalno liječenje dijabetičke polineuropatije bilo je usmjereno na ublažavanje simptoma, a uključivalo je lijekove za kontrolu boli. Iako su ovi lijekovi bili korisni za ublažavanje simptoma, nisu riješili temeljni problem oštećenja živaca.


Napredno liječenje PVR SYSTEM-om

Međutim, danas se situacija promijenila. PVR SYSTEM je nova, inovativna tehnologija koja omogućava značajno poboljšanje stanja dijabetičke polineuropatije. Ova neinvazivna metoda rada poboljšava cirkulaciju krvi, što doprinosi regeneraciji oštećenih živaca i smanjuje simptome.

PVR terapije dostupne su u Poliklinici za perifernu rehabilitaciju u Zagrebu. Stručnjaci ove ustanove koriste najnovije tehnologije i metode kako bi pomogli pacijentima s dijabetičkom polineuropatijom.